Грађани

Плати брзо и лако преко еУправе

Грађани Републике Србије од 16. марта услуге везане за лична документа и друге услуге које пружа Министарство унутрашњих послова моћи ће да плате електронски, преко портала еУправа „Плати“, креирањем јединствене уплатнице.

Министарство унутрашњих послова, као лидер у креирању електронских услуга, омогућило је грађанима да уместо попуњавања неколико уплатница, преко портала еУправа на једноставан начин креирају јединствену уплатницу и плате услугу.

Грађанима ће бити омогућено да то ураде и на шалтеру полицијских станица, као и да са јединственом уплатницом коју су добили преко услуге „Плати“ плаћање обаве у банкама или поштама.

Уплату могу обавити Дина, Виза, Мастер и Маeстро платном картицом свих банака које послују на тржишту Србије,  електронским новцем, интегрисаним електронским банкарством као и скенирањем НБС | NBS IPS QR кода (инстант плаћање).

За више информација о инстант плаћању НБС погледајте овде.

Услуга „Плати“ свим учесницима у процесу плаћања обезбеђује све неопходне податке за креирање параметара уплате, провере статуса плаћања и извршења услуге.

Систем креира јединствени платни налог за сваку услугу и јединствени позив на број одобрења.

Обавештавамо грађане да у случају да су извршили уплату такси и накнада, за услуге које пружа Министарство унутрашњих послова, закључно са 15. мартом могу их реализовати на шалтеру полицијских станица.

Услуга „Плати“ биће доступна на адреси: https://euprava.gov.rs/usluge/6344, као и преко www.mup.gov.rs