Архива

Заплењено три килограма марихуане, 440 грама хероина и 15 грама кокаина

23.02.2016.
ПУ за град Београд

Број: 129 / 16
23. 02. 2016. године



Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду су у одвојеним акцијама ухапсили две особе и том приликом запленили лабораторију за производњу дроге,. Укупна вредност заплењене дроге процењује се на три милиона динара.

У првој акцији ухапшен је Н. Ж. (1980), у чијој је породичној кући у околини Владимираца, полиција пронашла лабораторију са 72 стабљике опојне дроге марихуане, вентилатор, три лампе, термометар са мерачем влажности ваздуха, као и шест кеса са три килограма осушене марихуане, намењене тржишту Београда.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, у другој акцији ухапшен је И. Б. (1992).

У стану где он непријављено живи, пронађено је и заплењено 440 грама хероина, 15 грама кокаина, две кесе са 540 грама смеше парацетамола и кофеина, који служи за увећање масе хероина, кесица са 70 грама бензокаина и кесица са 15 грама лидокаина за увећање масе кокаина, три вагице за прецизно мерење са траговима опојних дрога, миксер и сито са траговима хероина.