Актуелно

Дачић: Пронађена два ирегуларна мигранта у хладњачи

10.07.2024.
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су на паркингу ауто-пута из Лесковца ка Нишу, у пломбираној хладњачи којом је управљао украјински држављанин, пронађена два ирегуларна мигранта...

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су на паркингу ауто-пута из Лесковца ка Нишу, у пломбираној хладњачи којом је управљао украјински држављанин, пронађена два ирегуларна мигранта.

"У току ноћи, на паркингу ауто-пута из Лесковца ка Нишу, у висини насеља 9. мај, украјински држављанин који вози хладњачу из Грчке, пријавио је да се из хладњаче чује бука и лупање, након чега је позвао полицију, јер је од стране царине Северне Македоније на граничном прелазу према Грчкој, стављена царинска пломба која је затечена неоштећена. 

После поступања полиције и царине, у пломбираној хладњачи пронађена су два ирегуларна мигранта, жива, јер је у хладњачи било 20 степени. 

Министарство унутрашњих послова ће пренети ове информације македонској страни, са очекивањем да се оваква кривична дела спрече и санкционишу”, изјавио је Дачић.